Oldalak

2011. július 26., kedd

Tarlóvirág (Stachys annua)

Aratás után virágzik, a júliusi esők segítik a nektártermelését, a tárcsázás  kevésbé...


Valaha pergethető mennyiségű nektárt adott.

5 megjegyzés:

  1. Kedves Borsos Méhészet!

    Nagy László vagyok Csurgóról. Pár éve méhészkedek, de rengeteg jót hallottam már a tarlóvirágról. Régóta kutatok e növény után, de mindez ideig sikertelenül. Sokat látott nagyapámat is kérdeztem, de ő még nem is hallott róla. Méhészeti és gyógyászati szempontból én magam fontosnak tartom elterjesztését, még akkor is ha gyomnövénynek minősül. Oldalukat böngészve találtam rá a fenti képekre. Engedjék meg, hogy érdeklődjek önöktől. Tudnának önök esetleg magot küldeni, vagy tudnak esetleg olyan személyt, vagy területet akinél, ahol található ebből a növényből?
    Segítségüket előre is köszönöm és kívánok önöknek eredményes megelégedésben gazdag méhészévet!

    Tisztelettel:
    Nagy László

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Nagy Úr! A tarlóvirág (tisztesfű) egynyári vagy évelő formában, magától "terem" majd' minden gabona tarlón, egy kis nyári csapadék után. Magjával én magam még nem találkoztam, talán valamelyik alábbi címen segíteni tudnak Önnek.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyny%C3%A1ri_tisztesf%C5%B1
    http://www.tuja.hu/kerteszeti-lexikon/stachys-tisztesfu.html
    http://gyomnovenyek.hu/tarlovirag-vagy-tarlo-tisztesfu/

    VálaszTörlés
  3. Kedves Borsos Méhészet!

    Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Sajnos nálunk az intenzív termelés hatására eltűnt, ha volt is valaha. A címeket köszönöm és további eredményes munkát kívánok önöknek.
    Tisztelettel:
    Nagy László

    VálaszTörlés
  4. Sajnos már nem terem magától. Mivel a mostani "termelési rendszerek" gyomként kezelik, irtják. Az egész gabona-gondolkodást kellene megváltoztatni, hogy újra teremjen. Gyomirtás nélkül tényleg magától újravetné magát, de ilyet még nem láttam.

    VálaszTörlés