Oldalak

2011. november 13., vasárnap

Indul a mézfogyasztás szezonja

Hamarosan nyakunkon az influenza járvány és elkezdődik a konyhaszekrényekben való kotorászás a tavaly télről megmaradt méz után (remélem senki nem tartja hűtőszekrényben). Régi, majdnem feledett kuncsaftok találnak rá újra a telefonszámomra, és sokan panaszkodnak a boltokban vásárolt "mézekre". Alapvetően két nagy csoportra osztanám a mézkedvelők táborát: vannak a "nagyfogyasztók" és az "ínyencek". Az előbbi csoport majd' minden formában és rendszeresen hódol szenvedélyének, míg az utóbbiak a különlegességeket keresik, de talán nem olyan nagy mennyiségben és gyakorisággal, mint az előzőek. A mézfogyasztás mindkét csoportban igencsak megnő vírustámadás idején. A méz gyógyhatású csodaszerként való fogyasztása azt hiszem a legjellemzőbb. Rengeteg tuti recept forog közszájon. A hagyományosnak számító mézes teák variációitól (habár a teák is megérnének egy misét - nemrég hallottam gyömbérből vagy vöröshagymából készült főzetre is esküdni), az óránként fogyasztott citromos, fahéjas vagy fokhagyma préselt levével kevert mézig.
Házipatikánk részeként fogyasszunk hát mézet fertőtlenítő, köhögést csillapító, gyulladás csökkentő és immunrendszer erősítő hatása miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése