Oldalak

2010. december 11., szombat

Mit csinál a méhész télen?

Mézeskalácsot süt.
1,5 dl mézet 5 dkg margarinnal felolvasztunk, felmelegítünk. Közben összekeverünk 13 dkg porcukrot, egy csomag mézeskalács fűszerkeveréket (aminek a csomagjáról olvassuk a receptet), és egy tojást, ehhez jön a méz-margarin keverék, majd 50 dkg liszt másfél kávéskanál szódabikarbónával. Gyorsan összegyúrjuk és a hűtőbe tesszük, hogy pihenjen, és hogy mire kivesszük, már ne ragadjon annyira. Lisztezett deszkán félcentisre nyújtjuk, a gyerekekkel kiszaggatjuk a formákat, és 180 fokon megsütjük. Ha nagyon kemény, fémdobozban almaszeletekkel összezárva megpuhul pár nap alatt a mézeskalácsunk. Ha karácsonyfára szánjuk, vastag szívószállal tudunk a kiszúráskor könnyen lyukakat készíteni a felakasztáshoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése