Oldalak

2011. december 13., kedd

(NE) Méhészkedjünk miniszoknyában!

Isten állatkertjének csudálatos méreteiről és annak kerítésének alacsonyságáról való értekezés helyett inkább ajánlom mindenki szíves figyelmébe a legújabb elmebajt: a szobakaptárt. A forgalmazó Philips cég leírása szerint "a szokatlan, figyelemfelkeltő formaterv a méhek természetes viselkedését tartja tiszteletben". Két részből áll az üvegfalra(!) felszerelhető csoda: a kívül elhelyezkedő  virágcseréppel feldobott (egyébként hosszú és kanyargós) bejárati alagútból és egy belső edényből, amelynek "kizárólag  narancssárga hullámhosszt áteresztő" üvegfalán keresztül csodálhatjuk naphosszat a méhcsaládunk életét. A pénzünkért műlépeket is kapunk vele, amelyekre majd a méhsejtes építményeiket húzhatják kedvenceink. Előnyei közé sorolják a környezetbarát voltát és a megporzásból, valamint a megtermelt mézből származó profitot. Egyszóval, megvan a megoldás a méhcsaládok számának globális csökkenése ellen.

Forrás: http://www.design.philips.com/philips/sites/philipsdesign/about/design/designportfolio/design_futures/design_probes/projects/microbial_home/urban_beehive.page

A lelógó zsinór pedig nem másra való, mint a kaptárnyitás előtti nyugtató füst befújásához elhelyezett nyílás megnyitására. A képen a szobában álló hölgy tehát éppen kaptárnyitáshoz készülődik kissé határozatlan mozdulattal. Mindenesetre MINDENKI MENEKÜLJÖN!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése