Oldalak

2013. január 31., csütörtök

Januári állapotfelmérés

A mai nap időjárása megengedte, hogy belepillanthassak a kaptárakba és egyúttal behelyezzem a cukorlepényt a fészekkeretek tetejére. Takaróanyagot is kaptak még, hiszen várhatóan hamarosan megindul a petézés és ezzel a hőtermelés.


Az esetek többségében elmondhatjuk, hogy a méhcsalád a kijárótól hátrafelé haladva fogyasztja a mézet a tél folyamán, így a jellemző kép azt mutatja, nincs élelemgond a fészekben.

2013. január 26., szombat

Vakon bízhatsz a méhekben

Az új-zélandi fiatalember 19 éves korában veszítette el látását. Azóta kezdett el méhészkedni, sikeres vállalkozást vezet. Ebben a videóban beletekinthetünk a hétköznapjaiba.


2013. január 17., csütörtök

2013. január 13., vasárnap

Betonkeverőt a nappaliba!

A cukorlepény készítés lázában égve sokan sokmindenre ragadtatják magukat, főleg, ha a ház asszonya épp nem tartózkodik otthon.

Gondolom, a méhész feleségek szemöldöke kellőképpen felszalad a videó láttán.


2013. január 7., hétfő

Bábing - viasz szétválasztás

Az öreg lépből nem könnyű kinyerni a viaszt. Tömegének akár felét is a vastag, fekete bábingek teszik ki, melyek a sok évi lerakódott bélsárral együtt a melegítésre ragacsos állaggal és kellemetlen szagokkal reagálnak. Az alábbi módszerrel megkönnyíthető a szétválasztás. A hideg viasz törékenységének köszönhetően, viszonylag egyszerűen porrá törhető és átszitálható, míg ez a bábingekről nem mondható el.